Stedentrip europa

Stedentrip in Barcelona – Een historische binnenstad

Een heerlijke stedentrip in Barcelona!

Barcelona is zo’n stad die iedereen wel eens een keer wil zien. Het is de stad waar je heen gaat als je op je stedentrip in Barcelona wilt genieten van de mediterrane sfeer en een strand in de buurt van de stad wilt hebben. Het is een stad vol culturele rijkdom en je raakt hier nooit uitgekeken. De perfecte gelegenheid om jou eens wat leuke tips mee te geven voor een stedentrip naar Barcelona.

Gaudi

Gaudi is misschien wel de vader van Barcelona. Hij heeft met zijn bijzondere architectuur welke gebaseerd is op de vormen van  de natuur deze stad beroemd gemaakt. Gaudi liet zich inspireren door de vormen van planten, bladeren, bloemen en dergelijke. Aan de hand daarvan ontwierp hij bijzondere gebouwen die Barcelona haar unieke karakter geven. Een van deze beroemde gebouwen is de Sagrada de Familia. Een prachtige kerk waar je van zult genieten. Het Gaudi park is een plek waar je echt even tot rust komt en echt kunt genieten van de architectuur van Gaudi. Dit maakt jouw stedentrip in Barcelona  dan ook echt bijzonder. In het stadscentrum vind je verder nog veel meer gebouwen van Gaudi.

Het heerlijkste eten op je stedentrip!

Spanje staat bekend om haar tapas. Tijdens jouw stedentrip in Barcelona kun je jouw hart ophalen als het eten betreft. De Spaanse keuken is hier zeer divers en je vindt dan ook diverse eettentjes. Houdt er wel rekening mee dat ze in Spanje later eten dan in Nederland en dat ze vaak automatisch fooi rekenen en je dit later op de rekening ziet. Op de Ramblas vindt je veel restaurantjes. Maar als je even verder zoekt in de stad vind je nog veel meer gezellige restaurantjes. Even zoeken dus en je vindt de heerlijkste delicatessen op je stedentrip in Barcelona.

De historische binnenstad

Ciutat Vella ook wel een andere benaming voor de historische binnenstad van Barcelona mag zeker niet op jouw lijstje tijdens jouw stedentrip in Barcelona ontbreken. Het is hier werkelijk prachtig en je kunt genieten van de oude Spaanse cultuur en de mediterrane sfeer. Ga je vroeg op de ochtend dan is het er nog erg rustig en kun je genieten van de Spaanse ochtendzon.

Casa Batlló

Casa Batlló is een highlight die je zeker niet mag overslaan als je Barcelona bezoekt. Het is ontworpen door Antoni Gaudí  en diende oorspronkelijk als stadspaleis voor een rijke textiel fabrikant. Het pand is nog steeds in handen van particulieren en wordt nu beheerd door de familie Bernat welke hun vermogen danken aan het lolly merk Chupa Chups. Je kunt dit gebouw bezoeken voor €80 per persoon. Vindt je dit te veel? Dan kun je altijd genieten van de voorgevel. Dit soort gebouwen is dus wat jouw stedentrip naar Barcelona bijzonder maakt.

Mercat de La Boqueria

De officiële benaming van Mercat de La Boqueria is Mercat de Sant Josep. Het is de oudste markt van Barcelona, ook al is het van oorsprong sinds de middeleeuwen de plek waar de Barcelonezen hun levensmiddelen komen halen, tegenwoordig dient het meer als toeristische attractie. Toch is dit zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als je op stedentrip in Barcelona bent.

Platja de Barcelona

Jouw stedentrip in Barcelona  is niet compleet zonder een bezoekje aan Platja de Barcelona. Dit geweldige strand is de perfecte plek om te genieten. Je zit zo in de buurt van de stad en het is er werkelijk heerlijk vertoeven. Het is ook de perfecte afsluiter van de dag om hier te genieten van de zwoele zomeravonden op het strand. Kortom alles maakt jouw stedentrip naar Barcelona  perfect en zeker met de combinatie van stad en strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *